ARKIV:
Välkommen till Taste of Limmud i Malmö den 20 januari kl. 14:00 - 16:30

På söndag eftermiddag den 20 januari 2019 kl. 14:00 – 16:30 är du välkommen att avnjuta ett par av de fyra sessioner som vi bjuder på – helt utan kostnad. Det enda vi önskar av dig är en anmälan senast på onsdag den 16 januari kl. 23:59. Plats meddelas efter anmälan.

Under Taste of Limmud väljer du mellan två sessioner som pågår samtidigt. Finns du med på vår sändlista, kommer du att få ett nyhetsbrev från oss med all information som behövs.
För anmälan till Taste of Limmud klicka här.


Vi bjuder på fyra sessioner ... och du väljer två av dem:

Carmel HaCohen / Sverige

The Shepard's Niggun - an adaptation of a Hasidic teaching on nature in Israeli poetry. Tu B'shvat Limmud.

Together we will learn a poet by Noami Shemer, the famous Israeli poet and songwriter, which is based on a text by Rabbi Nachman of Breslov. The appreciation of nature comes alive in the beautiful words and song.
LANGUAGE: ENGLISH

Johan Åberg / Sverige

Från Borscht Belt till Borat.

Många av oss vet vem bröderna Marx, Jerry Lewis och Jerry Seinfeld är. Mer sällan tänker vi på hur mycket deras filmskapande kan lära oss om judisk identitet i 1900-talets USA. Under denna föreläsning ska vi göra nedslag i några filmer och TV-serier från 1900-talet och se hur dessa återspeglar amerikansk-judisk identitet och historia.
SPRÅK: SVENSKA

Jan Mark / Sverige

Om en judisk emigrantpojk:
från toffelmakare till
'Mästare av två vänsterfötter'

Vägen till berömmelse inom konsten kan ibland vara krokig, ibland spikrak. Startar man med träsniderier för sin lilla synagoga och trätofflor för folket, är det inte alltid givet att ens väg leder till väggarna på MoMA eller Musée National d'Art Moderne.
Jag ska berätta om en man som definitivt har lyckats med det - långt över förväntan.
SPRÅK: SVENSKA

Fredrik Sieradzki / Sverige

Itzik rymde till rebben i Ger.
Min fars minnen från 30-talet i Polen.

Jag kommer att prata om min far som i början på 1980-talet nedtecknade ett minne från mitten av 30-talet när han och en grupp andra chassidiska tonåringar rymde från hemmet i Zgierz (utanför Lodz i Polen) för att vallfärda till Góra Kalwaria, Ger på jiddisch. De ville tillbringa Shabbes med der Gerrer rebbe. Detta berättar också lite om en svunnen chassidisk värld. (Detta är ett repris från senaste ÖL 2018, då många inte fått chansen att vara med på Fredriks session.)
SPRÅK: SVENSKA