Nu är det dags att anmäla sig till ÖresundsLimmud 2023. Välkommen till Köpenhamn den 11:e och 12:e mars.
 
Det har nu gått 4 år sedan vi senast träffades i Köpenhamn. En så lång paus hade vi inte väntat oss. Det är då inte så konstigt att vi är extra sugna på att träffa er alla personligen. Vad kommer vi då att bjuda på?
 
På söndag den 12 mars blir det – precis som förr – sessioner på svenska, danska och engelska. Låt oss bara nämna en föredragshållare i varje språkkategori:
 
Janne Samuelsson, dokumentärfilmare och journalist från Lund, kommer att visa sin film ”Förintelsens okända svenska offer”. Givetvis kommer det finnas tid för frågor och tankeutbyte också.
 
Föredrar du det danska språket så kommer Ludmila Spektors föredrag ”At leve som jøde i Ukraine” att vara något för dig.
 
Yochi Rappeport från den israeliska organisationen Women of the Wall kommer att prata om ”Who owns the Western Wall – Liberating the Western Wall. Again.” På engelska, alltså.
Som sagt: 25 presentatörer och lika många sessioner kommer att fylla denna dag.
 
Lite i bakvänd ordning nämner vi nu lördagskvällens arrangemang (11:e mars). Rebecca Lillian, Jan Schwarz och Dorothy Goldberg – med uppbackning från hela publiken – kommer att stå för underhållningen ”You Won’t Succeed on Broadway if You Don’t Have any Jews”. Utöver det bjuder vi på lite snabba samtal kring det ”runda bordet”. Egentligen handlar det om flera, möjligen (men inte nödvändigtvis) runda, bord under ledning av några av våra presentatörer.
Mer än så avslöjar vi inte nu.
 
Ditt viktigaste första steg i rätt riktning är att surfa till vår webbplats.
På sidan https://www.oresundslimmud.se/presentatorer-2023/ kan du bekanta dig med nästan samtliga presentatörer och klicka dig vidare till anmälningssidan (https://www.oresundslimmud.se/tilmelding-ol2023-dk/). Fram till den 15:e februari erbjuder vi lägre deltagaravgifter.
 
På tal om avgifterna: Vi vill bara nämna att de är precis samma som år 2019. När så många andra höjer sina priser, har vi valt att avstå, trots högre kostnader. Vi hoppas att våra sponsorer kommer att uppskatta detta och stödja oss extra mycket i år. Vi vill ju att så många som möjligt ska kunna vara på plats i Köpenhamn.
 
Vill du hoppa direkt till informationen om avgifter och anmälan, besök sidan https://www.oresundslimmud.se/tilmelding-ol2023-dk/
 
Vi ses i Köpenhamn!