Bästa limmudnik,
Att resa är att leva
Så skrev Hans Christian Andersen i ”Mitt livs äventyr” 1855. Detta budskap fördjupas i berättelsen till att inte bara resa – utan också att lära.
Arbetet med planeringen av ÖresundsLimmud 2020 är nu i full gång och vi räknar så klart med att välkomna dig till Malmö den 8 mars nästa år. Det blir den nionde Limmud i Öresundsregionen (och den sjunde under namnet ÖresundsLimmud).Vi är riktigt glada över att vår ÖresundsLimmud – som uteslutande arrangeras av frivilliga krafter från Danmark och Sverige – har blivit ett självskrivet, årligt återkommande arrangemang i vår del av Skandinavien. Nu hittar även långväga limmudniks till oss och delar med sig av sina kunskaper och sitt engagemang för judiskt lärande.

Utan att avslöja några detaljer om ÖresundsLimmud 2020 vill vi bara nämna att vi till kvällen före konferensen (den 7 mars) har bokat Skandinaviens bästa ”jazz-, swing- och 78-varvs-DJ”. Bara så du vet…

Limmud-rörelsen är sedan länge ett stort internationellt fenomen och en äkta gräsrotsrörelse som varje år lockar 80000-90000 deltagare i mer än 80 länder världen över. Bland alla dessa Limmudkonferenser tilllhör ÖresundsLimmud de ytterst få transnationella arrangemangen.

Att lära är att leva
Så…. Om du drömmer om att resa, bo och lära, finns det många möjligheter. Se bara programmet från Limmud International (https://limmud.org/events/).

Alldeles runt hörnet finns det särskilt ett Limmudevenemang som vi är glada över. Mitt i det kalla november är vi många som varje år trotsar vädermakterna och beger oss till Limmud Stockholm (www.limmud.se, 16-17 november) för att uppleva en konferens som inte minst storleksmässigt utmärker sig i Limmudsammanhang. Den enda ”nackdelen” med Limmud Stockholm kan sägas vara att där bjuds det på så många frestande presentationer att det känns i stort sett omöjligt att göra det ultimata valet. Denna nackdel vänder vi dock gärna till en fördel – kom och träffa oss i Stockholm.

Om du talar ryska, kan resan passande (men kanske inte så logiskt) ta dig till Wien, där den 2:a europeiska Limmud för rysktalande judar börjar den 28 februari 2020 – se http://www.limmudfsu.eu/. Den första ägde rum i London och var en stor framgång.

Tills vi – förhoppningsvis – ses snart igen, önskar vi dig och dina nära och kära Shana Tova.
Boka redan nu den 8 mars 2020 för Limmud på din egen gata – ÖresundsLimmud i Malmö.

Team ÖresundsLimmud 2020